InternaționalSĂNĂTATE

OMS afirmă că nu are informaţii despre vreun deces legat de noua variantă a coronavirusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că nu are informaţii, până la această oră, despre vreun deces legat de noua variantă a coronavirusului. Detectate în premieră în Africa de Sud, infecţiile cu Omicron au fost raportate deja în 38 de ţări, iar multe state ale lumii au restricţionat regulile la frontieră sau chiar au înăsprit măsurile interne. Italia, de exemplu, va interzice de luni accesul persoanelor nevaccinate în majoritatea locurilor publice.

Guvernul italian spune că nu are în vedere, pentru moment, vaccinarea obligatorie, dar vrea să-i convingă pe indecişi să-şi administreze serul anti-covid. 73% dintre italieni sunt complet vaccinaţi, dar peste 6 milioane n-au primit încă nicio doză. Se va face diferenţa între un certificat digital COVID, obţinut prin vaccinare sau după vindecare, şi unul emis pe baza unui test COVID negativ.

Astfel, numai cu aşa-numitul supergreen pass se va putea mânca în restaurante şi baruri la mese doar de câte patru clienţi, se va intra în săli de teatru sau cinematografe sau pe stadioane şi se va putea călători cu trenul sau cu avionul, chiar şi la nivel naţional. În mod oficial, cine are doar un test COVID nu ar putea de la 6 decembrie nici măcar să urce în autobuz, tramvai sau metrou.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button