SĂNĂTATE

Elevii şi profesorii vor fi testaţi pentru depistarea coronavirusului, pe bază de salivă, în fiecare luni şi joi

De săptămâna viitoare vor fi testaţi pentru depistarea coronavirusului, pe bază de salivă, elevii şi profesorii, în zilele de luni şi joi. Ministerul Educaţiei a distribuit în unităţile de învăţământ din întreaga ţară 6 milioane şi jumătate de teste rapide non-invazive şi, conform deciziei şcolilor, cele mai multe vor fi făcute acasă – spune secretarul de stat Sorin Ion.

Sorin Ion: Testele pe bază de salivă au ajuns în unităţile şcolare şi mare parte au ajuns deja în posesia elevilor, pentru a putea fi efectuate în cursul săptămânii viitoare, luni şi joi. Precizez că au ajuns la elevi cele care se vor realiza la domiciliu, ceea ce reprezintă cumva majoritatea situaţiilor din ţară.

Pentru ca toată lumea să ştie cum se fac aceste teste pe bază de salivă, pe internet au fost postate clipuri de informare şi recomandări generale privind modul de utilizare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button