Politică

George Simion: Republica Moldova nu este o țară, este un stat. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe

Liderul partidului AUR, George Simion, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că, în opinia lui, „Republica Moldova nu este o țară, este un stat” și nu vede niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării-mamă. Simion a susținut că „în ochii guvernanților din R.Moldova asta e echivalent cu o destabilizare”.

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul dedrept de la Prut. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării-mame și cu siguranță nu-mi doresc perpetuarea unei statalități moldovenești diferite de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa”, a afirmat George Simion.

Acesta a subliniat că AUR are „un plan de unire, adică nu ne dorim să mai existe președinție, parlament, guvern acolo, la Chișinău, ci vrem ca să avem o singură țară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei, Stalin și Hitler, să ne despartă”.

„Cu siguranță, în ochii guvernanților din Republica Moldova aste e echivalent cu o destabilizare, dar eu ăsta sunt de mic, așa m-au învățat bunicii că e corect, așa am auzit la Grigore Vieru, la Ion și Doina Aldea Teodorovici, la Adrian Păunescu, la Dumitru Matcovschi, la Leonida Lari, la Ion Ungureanu și la atâția și atâția duși eroi ai românității de dincolo de Prut și nu voi înceta vreodată să afirm acest adevăr istoric pe care l-am scris pe atâtea ziduri și în inimile de pe ambele maluri ale Prutului: «Basarabia e România»”, a susținut liderul partidului AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button