Politică

Programul paradei militare de la Alba Iulia a fost decalat pentru a ajunge Dîncu cu elicopterul de la București

Alianța pentru Unirea României a împlinit doi ani de existență pe 1 Decembrie, iar momentul a fost marcat la sfârșitul Zilei Naționale a României la Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de deputatul AUR Lilian Scripnic, care a transmis cu această ocazie și un mesaj dedicat românilor. Însă, Scripnic susține că au existat și câteva momente care ar fi putut fi evitate: lipsa președintelui Iohannis de la manifestările din capitala tuturor românilor – Alba Iulia, dar și întârzierea ministrului Apărării Vasile Dîncu, care, potrivit deputatului AUR, reprezintă o jignire la adresa românilor.

“De 1 Decembrie, am participat, la Alba Iulia, la sărbătorirea Marii Uniri. Mii de români s-au reunit în locul în care, în urmă cu 103 ani, avea loc Marea Adunare Națională prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Tot de 1 Decembrie, la Alba Iulia, am sărbătorit doi ani de existență a partidului pe care l-am ales și care mă reprezintă, AUR. Împreună cu colegii mei din AUR, i-am celebrat pe eroii naționali care și-au adus contribuția la emanciparea românilor și la reîntregirea țării“, a declarat Lilian Scripnic.

Totuși, deputatul AUR susține că are două motive de mâhnire în legătură cu desfășurarea Zilei Naționale a României. Primul are legătură cu întârzierea manifestației paradei militare, din cauza ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care era programată la ora 15:00 și a început la 15:10.

”Mă întreb dacă e adevărat ce spuneau oamenii nerăbdători din mulțime, și anume că programul a fost decalat deoarece ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a întârziat. Nu poți să păcălești mii de oameni doar fiindcă un politician nu a reușit să ajungă la timp, cu elicopterul, la Alba Iulia după ce a apărut în poză și la parada militară de la Arcul de Triumf. În același timp, nu aveam cum să nu mă gândesc că o parte dintre structurile de forță care au luat parte la paradă au fost folosite, în ultimii doi ani, de politicienii aflați la putere, împotriva poporului – pentru a-i amenda pe români, pentru a-i împiedica să se adune la biserică sau să protesteze în stradă cu scopul de a-și apăra drepturile“, a punctat Scripnic.

A doua problemă identificată de deputatul AUR se referă la lipsa președintelui Klaus Iohannis de la Alba Iulia și consideră că acest act reprezintă o jignire la adresa românilor.

Președintele României, care merge aproape săptămânal la golf în județul Alba, nu a găsit de cuviință să fie la Alba Iulia de Ziua Națională. Consider că absența președintelui, de 1 Decembrie, la manifestările de la Alba Iulia reprezintă o jignire adusă românilor care s-au adunat în capitala Marii Uniri pentru a-și exprima dragostea de țară. Nici Iohannis și nici liderii așa-ziselor mari partide nu au venit la Alba Iulia, în acest an, la Ziua Națională“, a declarat deputatul AUR.

În final, deputatul AUR Lilian Scripnic se arată bucuros că cei de la AUR, au fost, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, între români, împreună cu românii, așa cum o fac în fiecare an.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button