Știrile 60m.RO

Testele de salivă care ajung în școli nu sunt ambalate corespunzător. Senatoarea Rodica Boancă (AUR) cere DNA să ancheteze modul în care s-au făcut achizițiile

Testele de salivă care ajung în școli nu sunt ambalate individual, ci sunt distribuite vrac, în cutii de carton. Practic, testele pot fi contaminate foarte ușor având în vedere că persoanele care se ocupă de distribuirea lor nu poartă echipament de protecție, așa cum prevăd măsurile de siguranță. În plus, acestea nu sunt însoțite de instrucțiuni de folosire sau prospect. În acest context, senatoarea Rodica Boancă (AUR) consideră că aceste teste sunt o bătaie de joc la adresa românilor și solicită DNA să ancheteze modul în care s-au făcut achizițiile.

Senatoarea AUR le-a cerut părinților să nu accepte aceste teste care au ajuns deja în școli din moment ce acestea nu sunt ambalate corespunzător. Ea a subliniat că este de acord cu testarea neinvazivă a elevilor, însă mai presus de atât este siguranța și sănătatea lor.

„Am fost sesizată privind modul în care se va face distribuirea testelor de salivă în școli și din școli către părinți. Am fost anunțată că s-a dat deja dispoziție în unele școli pentru ca testele acestea să fie distribuite de către diriginți către un părinte responsabil. Acele teste care au fost aduse vrac, în cutii. Oricine manipulează acele teste, le contaminează. Ele pot fi manevrate doar de persoane echipament corespunzător, care au mănuși, poartă combinezon. Ne batem joc de copiii noștri? Dragi părinți nu acceptați să preluați acele teste, nu sunt sigure din moment ce ele au fost transmise vrac. Eu sunt de acord să existe testare neinvazivă, dar nu în condițiile astea. Nu vă asumați răspunderea pentru ceea ce urmează să se întâmple. Voi face plângere penală pe această temă pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile. Ceea ce a făcut Ministerul Sănătății acum este o infamie”, a declarat Rodica Boancă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button