Știrile 60m.RO

Apel către români de Ziua Națională a României. Călin Balabașciuc (AUR): ei sunt ambasadorii care dau un viitor țării

”Marșul Unirii” de la Alba Iulia a fost acțiunea care a încununat Ziua Națională a României. La eveniment a participat și deputatul AUR Călin Balabașciuc, care a transmis un mesaj-apel către românii de pretutindeni. Balabașciuc, aflat printre miile de români, susține că astăzi este ziua de glorie a națiunii române și că fiecare dintre noi suntem ambasadorii românismului.

1 Decembrie este o zi-simbol pentru noi, pentru românii de pretutindeni. Ne-am adunat la Alba Iulia mii de oameni, români care poartă zi de zi tricolorul sus – ei sunt ambasadorii care dau un viitor țării. Românii trebuie protejați, susținuți în demersurile lor și încurajați pentru a duce lupta până la capăt – de a avea o țară puternică și UNITĂ! La mulți ani, România!”, a declarat deputatul AUR Călin Balabașciuc.

De la ora 07:00, oameni veniți din mai multe orașe s-au adunat în zona Gării și au pornit pe un traseu de 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina. În fiecare an, la 1 decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Națională a României. Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, cum ar fi „Basarabia e România”, „Unire” şi „România n-a avut graniţă la Prut”. Participanţii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. 

În această zi, acum 103 ani, s-a înfăptuit visul de veacuri al poporului român: România Mare. Adunarea Națională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluția Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Back to top button