Politică

MAFIA FSN vrea să captureze statul: Urmăresc modificarea Constituției

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a declarat marți, la Antena 3, că social-democrații au convenit cu liberalii ca anul viitor să poarte în coaliție o discuție despre revizuirea Constituției. Acțiunile mafiei FSN reunite azi sub umbrela PSD/PNL/UDMR dorește să captureze complet țara prin modificarea Constituției. Practic PSD și PNL își doresc desființarea instituției prezidențiale deoarece în 2024 sunt șanse mari să nu mai ajungă la Cotroceni un președinte desemnat de moștenitorii FSN.

„Putem clarifica atribuțiile Premierului și Președintelui și alte lucruri care sunt în ceață”, a afirmat Grindeanu. Social-democratul a apreciat că se poate discuta și despre forma de guvernământ, iar „republica parlamentară e o soluție”.

„Avem majoritate de 70%, o asemenea majoritatea trebuie să discute despre aceste lucruri”, a adăugat vicepremierul PSD.

Grindeanu a spus că și regionalizarea e o temă de dezbatere în cazul revizuirii Constituției.

„Cele 8 regiuni istorice merită o discuție”, a spus acesta. Potrivit vicepremierului, partenerii din afara țării cu care județele din Romania discută sunt regiuni. „Nu poti compara Bavaria cu niciun județ din România, să vă dau un exemplu”, a indicat Grindeanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button