Politică

Dictatura din Vaslui. Raisa Enachi: PSD blochează afacerile românilor întorși acasă

Marius Ichim este unul dintre puținii români care a avut curajul să se întoarcă acasă, în România, după mulți ani petrecuți în străinătate. Este românul care a revenit pentru a pune umărul la dezvoltarea țării, prin investiție însă a fost lovit de birocrație și de un sistem care nu permite dezvoltarea. Cazul lui Marius Ichim a fost prezentat chiar de Raisa Enachi deputat AUR, Vaslui, care solicită ministrului Justiției Cătălin Predoiu să întreprindă măsurile care se impun.

Ichim Marius revenit acasă din diaspora cu o sumă importantă de bani, cu scopul de a investi în țară, achiziționând în comuna Ivănești, județul Vaslui, un important spațiu comercial. La scurt timp afacerea acestuia a fost blocată de persoane influente din zonă, membre PSD.

”Persoane influente s-au arătat interesate de afacerea domnului Ichim, împreună cu primarul comunei, un reprezentant de frunte al PSD Vaslui, aplicând o metodă de neimaginat într-o țară normală. Primarul, susținut de aparatul subordonat, a concesionat terenul din cele două laterale ale spațiului comercial deținut de domnul Ichim, iar în fața magazinului au desființat parcarea și au amenajat o zonă verde, acum în paragină. Prin această metodă perversă au reușit închiderea afacerii dezvoltată de domnul Ichim. „Cum?” mă veți întreba. Simplu. Cei care au concesionat terenurile din lateralele spațiului comercial al dlui Ichim au construit la nici 1,5 m de pereții clădirii, lăsând clădirea acestuia fără posibilitatea de a se racorda la rețeaua de apă, fără acces la fosa septică și fără cale de acces necesară pentru aprovizionare. Ulterior, acești vecini „binevoitori” au anunțat DSP-ul care au venit și au închis afacerea dlui Ichim. Oare câte astfel de abuzuri s-au întâmplat în România?”, a declarat Enachi.

Ichim a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, însoțită de documente care îi dovedesc clar dreptatea, însă reprezentanții Parchetului susțin că au are foarte mult de lucru, iar dosarul domnului Ichim trenează. Între timp, afacerea Ichim este blocată.

”Domnule ministru al Justiției, câte plângeri cu spețe similare zac uitate sau prin sertarele justiției din România? Domnule Marcel Ciolacu, președinte PSD, de ce permiteți subordonaților dumneavoastră să distrugă destinele unor familii, ale unor români care s-au întors din străinătate pentru a investi în România și a-și face un rost aici, acasă?”, a susținut deputata AUR.

Back to top button