PoliticăȘtirile 60m.RO

Deputat AUR: Tăierea sporurilor în cazul personalului medical va duce indirect la scăderea salariilor

Deputatul AUR Sebastian-Ilie Suciu avertizează asupra faptului că tăierea sporurilor acordate angajaților din sistemul de sănătate va duce indirect la scăderea veniturilor salariale ale medicilor. Acest fapt ar putea avea urmări negative pentru sistemul sanitar, având în vedere că vorbim despre activități desfășurate în condiții speciale, de risc, cum este și cazul medicilor din ATI.

Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că se ia în calcul scăderea sporurilor în cazul medicilor și ale personalului medical, dar nu și a salariilor. „Nicio secundă nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din ATI sau din sistemul de sănătate. Noi vorbim despre aducerea echității pentru cei care au rămas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, care a spart echipele medicale, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii foarte mici, de bază, fără sporurile pe care le au și ceilalți,” a precizat Turcan.

Deputatul AUR Sebastian-Ilie Suciu o contrazice pe Raluca Turcan și subliniează că reducerea sporurilor va duce indirect la scăderea salariilor și, implicit, la un exod al medicilor așa cum s-a mai întâmplat în anii trecuți, ținând cont de faptul că sistemul sanitar din România nu are suficiente cadre medicale pe anumite secții.

AUR nu susține tăierea sporurilor, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Deși, ministrul spune ca nu este vorba de tăierea salariilor, reducerea sporurilor duce indirect la scăderea salariilor. Sporurile în sistemul sanitar aduc un aport al decenței salarizării raportat la munca depusă în condiții speciale, cum ar fi pandemia de coronavirus, medicina de urgență, secțiile de boli infecțioase, medicina legală, anatomie patologica, radiologie, etc.”, a declarat deputatul AUR pentru redacția 60m.ro.

Back to top button