Politică

Nuțu Cămătaru, despre fostul premier: Năstase a lăsat privirea în jos!

Adrian Năstase, fost președinte al PSD și fost premier, a fost unul dintre politicienii care l-au căutat pe cunoscutul interlop Nuțu Cămătaru, în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava. Dezvăluirea a fost făcută de Ion Balint în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, care prezintă secretele din viața temutului interlop, dar și legăturile cu politicieni de anvergură.

La momentul la care s-au întâlnit în penitenciar, Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, executa la Jilava o parte din pedeapsa de șase ani primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, iar fostul premier, Adrian Năstase, era condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității” (2012).

În dialogul cu Maticiuc, Nuțu Cămătaru dezvăluie că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier.

Nuțu: „Năstase a lăsat privirea în jos”

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: «Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam”, povestește interlopul în cartea lu Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, continuă Nuțu Cămătaru în dialogul cu Codin Maticiuc.

”Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”Codin Maticiuc, „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”

Adrian Năstase, premier în perioada 2000-2004 și fost președinte al PSD, a fost condamnat în 2012 la doi ani de închisoare în dosarul ”Trofeul calității” și în 2014, la patru ani de închisoare în dosarul „Zambaccian” (2014). Încarcerat la început în Penitenciarul Rahova, Adrian Năstase a fost ulterior transferat la Jilava, de unde a fost și eliberat în august 2014.

Back to top button