Politică

Firmă fondată de un fost lider PSD obţine în doar 2 luni, prin încredinţare directă, contracte de sute de mii de euro

Firma Isco Invest SRL din Sectorul 5 Bucureşti, fondată în aprilie acest an, a încheiat, în octombrie şi noiembrie 2021, 40 de contracte în valoare de peste 420.000 de euro, prin încredinţare directă, pentru consultanţă cu primăriile din judeţul Giurgiu, potrivit SEAP (platforma de achiziţii publice), relatează G4Media.ro.

De exemplu, potrivit sursei citate, pe data de 11 noiembrie 2021, firma a semnat cu primăria Crevedia Mare un contract de peste 10.000 de euro pentru „servicii de consultanţă implementare program A. Saligny pentru reabilitare şi modernizare străzi în comuna Crevedia”.

Conform publicaţiei mai sus menţionate, Isco Invest SRL a depus oferta pe 11 noiembrie 2021 la ora 21:41, iar a doua zi, la 9:58, i-a fost acceptată de reprezentanţii Primăriei Crevedia Mare din judeţul Giurgiu.

„Plăţile se vor face de către achizitor în baza facturilor emise de către prestator, în urma îndeplinirii condiţiilor ce-i revin şi se vor efectua în tranşe, astfel:

– 5.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru depunerea cererii de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’,

– 5.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru depunerea documentelor necesare pentru încheierea contractului de finanţare prin PNI ‘A Saligny’,

– diferenţa eşalonat, în tranşe, pe perioada de implementare” , se arată în SEAP.(g4media.ro)

Conform datelor firmei publicate în Monitorul oficial, Isco Invest SRL a fost fondată în aprilie 2021 de Gabriel Istrăţescu şi Lucian Corozel şi îşi are sediul într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 5.

Totodată, mai precizează G4Media, Corozel este fostul vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Giurgiu. El a ocupat această funcţie în 2017 după ce postul a rămas vacant ca urmare a faptului că Marciu Cristian a fost ales senator. Soţia lui Corozel, Elena, lucrează la Ministerul Dezvoltării, se arată în declaraţia sa de avere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button