Politică

Darius Pop (AUR): PSD și PNL au început restaurația, în cel mai pur stil bolșevic!

Nici nu a fost desemnat bine generalul Ciucă în fruntea unui guvern civil, că măsuri demne de o dictatură militară au și început să fie luate: Monica Gubernat, demisă în urmă cu câteva luni de la șefia Consiliului Național al Audiovizualului pentru lipsa totală de reacție față de derapajele principalelor televiziuni, va fi reinstalată în funcție. Pentru a o putea reinstala pe Monica Gubernat ca președinte al CNA, e nevoie însă de modificarea Legii de funcționare a instituției, care prevede clar, la articolul 20, alineatul 6, că „un președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului”.

În acest scop, PSD a depus deja un amendament care va fi discutat marți în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Amendamentul elimină exact alineatul 6 al articolului 20, cel care împiedică acum realegerea Monicăi Gubernat ca președinte al CNA. După discutarea amendamentului, proiectul va intra rapid la votul din plen, apoi va merge în Senat, care este cameră decizională.

Asemenea măsuri sunt fără precedent în România și AUR protestează vehement împotriva lor. Nu arbitrariul și bunul plac al unor guvernanți vremelnici trebuie să reglementeze activitatea CNA, ci legea, iar legea nu trebuie să fie modificată oricând dorește și după cum dorește această alianță împotriva naturii, PSD-PNL-UDMR. Este limpede că singurul motiv pentru care doamna Gubernat va fi repusă în funcție este tocmai „bunăvoința” arătată de ea, cât a fost președinte, pentru încălcările eticii jurnalistice, la televiziunile de știri. Să ne așteptăm, de acum înainte, ca doar televiziunile care vor îndrăzni să critice guvernarea USL, să fie amendate, în timp ce acelea care vor lăuda guvernul și pe președintele Iohannis vor scăpa de amendă și în cazul unor abateri deontologice grave?

Back to top button