Politică

Antonio Andrușceac (AUR) către ANM: Care este situația sponsorizărilor realizate de companiile farmaceutice?

Situația sponsorizărilor realizate de companiile farmaceutice a ajuns în vizorul parlamentarilor AUR. În context, deputatul AUR de Bacău, Antonio Andrușceac a întrebat-o pe Ioana Țene, președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România care este situația sponsorizărilor realizate de companiile farmaceutice în anii 2020 și 2021 și lista sponsorizărilor făcute de către companiile farmaceutice, în mod direct sau prin firmele care le reprezintă, și lista cu numele tuturor beneficiarilor (persoane, medici, farmaciști, profesori, spitale, asociații profesionale, companii care realizează studii etc), în anii 2020 și 2021.

Potrivit Ordonanței de urgență nr. 2 din 29 ianuarie 2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum și Ordinului nr. 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman, companiile farmaceutice care acționează în România sunt obligate să declare activitățile de sponsorizare.

În acest sens, vă rugăm, doamnă Președinte, să ne comunicați lista sponsorizărilor făcute de către companiile farmaceutice, în mod direct sau prin firmele care le reprezintă, și lista cu numele tuturor beneficiarilor (persoane, medici, farmaciști, profesori, spitale, asociații profesionale, companii care realizează studii etc), în anii 2020 și 2021”, se arată în sesizarea depusă de deputatul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button