Politică

Adian Axinia: Solicit DEMISIA vicepreședintelui ANSVSA pentru afirmații jignitoare și defăimătoare la adresa micului fermier român

Deputatul AUR, Adrian Axinia, îi solicită demisia vicepreședintelui ANSVSA, Mihai Ponea, în urma ajurmației proffund jignitoare la dresa fermierilor români crescători de suine pe care i-a catalogat drept, ”20.000 de escroci care pozează în mici fermieri”.

„Legea porcului este o lege foarte importantă, deoarece afectează milioane de români. Este binecunoscut faptul că este o tradiție în România consumul cărnii de porc. În această lege se stipulează faptul că pentru vânzarea legală a porcilor vii sau a cărnii de porc, micul crescător sau țăranul are nevoie de acte sanitare-veterinare pentru porcii scoși la vânzare, de control sanitar-veterinar, de examene ante și post mortem, altfel vânzarea porcului fiind ilegală.

În acest context, un personaj dubios care a apărut de nicăieri, pe numele său Mihai Ponea și care este vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face o declarație șocantă și nepotrivită. Acesta îi numește pe micii fermieri, „escroci”.

„Vrem să eliminăm de sub această umbrelă pe acei 20.000 de escroci care pozează în mici fermieri, care de fapt au sute de porci şi îi vând ilegal în toată ţara, fără control sanitar-veterinar, fără examene ante şi post mortem la carne cât şi la animal şi difuzează pesta porcină africană pe teritoriul României”, este declarația halucinantă a acestuia.

Micii fermieri nu sunt escroci, domnule Mihai Ponea. Micii fermieri sunt cei care țin în spate mare parte din economia României. Micii fermieri sunt cei care trebuie ajutați, iar dumneavoastră le puneți piedici și încurajați importul.”, a declarat Adrian Axinia, deputat AUR Prahova.

Back to top button