Știrile 60m.RO

Alexandru Săraru: Reguli de conduită la protest. Nu fiți dezbinați!

Conform dicționarului explicativ al limbii române, cuvântul „protest” este definit drept o manifestare energică împotriva unei acțiuni considerată ca nejustă. Cu alte cuvinte, protestul este expresia opoziției prin cuvinte/acțiuni vis-a-vis de un anume eveniment sau situație.

Toți cei care participă la un protest, trebuie să respecte trei reguli simple:

  1. Fără violența verbală.
  2. Fără distrugeri.
  3. Fără provocări la adresa forțelor de ordine.

Știm cu toții faptul că mâine va fi un protest de mare anvergură împotriva obligativității certificatului verde, inclusiv la locul de muncă. De aceea, inspirat de o veche cunoștință (care mi-a trimis textul de mai jos), vă las un model de conduită pe care ar trebui să îl avem în vedere cu toții, nu numai mâine, ci pentru toate acțiunile de acest fel care vor urma. De asemenea, este vorba și despre echipamentul necesar pentru astfel de acțiuni.

Precizez că este echipament DEFENSIV, care se găsește de vânzare absolut legal și care poate fi folosit la orice fel de protest. Bineînțeles, depinde de bugetul fiecăruia. Acum, probabil, este tărziu pentru unii, dar se poate improviza! Neapărat, îmbrăcăminte și încălțăminte călduroase și impermeabile. Există veste tactice cu multe buzunare, de purtat sub haină, în care puteți tine actele de identitate, telefonul, o lanternă, un termos cu ceai cald, ceva de mâncare, eventual niste batoane proteice energizante. Important este să aveți mâinile libere, pentru steaguri și pancarte, fară să duceți grija altor obiecte personale. Apărați-vă capul, nasul, gura, ochii, urechile. Cu ce credeți. Eu, personal, aș purta o mască de gaze și o cascheta cu vizieră. Neapărat, folosiți tot ce este posibil pentru a vă feri de apă sau gaze.

NU PURTAȚI NIMIC CARE POATE FI INTERPRETAT CA ARMĂ!

Poate că vremea va ține cu voi! Nu vă fie frică! „Ei” se hrănesc cu spaimele și îndoielile noastre. Cu dezbinarea dintre noi!

Dumnezeu să vă ajute!

Back to top button