Politică

Ce scrie presa internațională despre guvernul militar Ciucă: E contra firii!

Marele câștigător al alianței descrisă de analiști drept „contra firii” este PSD, susțin jurnaliștii străini. Aceștia analizează coaliția de guvernare care se formează la București între PNL, PSD și UDMR.

Un general român în retragere a fost însărcinat să formeze guvernul după aproape două luni de criză politică, scriu jurnaliștii de la ziarul Le Figaro.

Liberalii, aflați la putere, și social-democrații, vechii lor adversari, au decis să se alieze, iar președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze o echipă. Ministru interimar al Apărării, Ciucă are 54 de ani și va rămâne la conducere până jumătatea anului 2023. Atunci, el va preda funcția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în baza unei înțelegeri privind rotația la putere stabilită de cele două partide.

Un veteran al Afganistanului, Nicolae Ciucă nu are mare experiență în politică și va fi nevoit să împace interesele celor două partide rivale. Profilul său de militar ar putea liniști România, o țară în care armata este una dintre cele mai respectate instituții, mai susțin jurnaliștii francezi.

Marele câștigător al alianței descrisă de analiști drept „contra firii” este PSD. După ce în plan european a fost criticat din cauza măsurilor luate în domeniul justiției, PSD primește cele mai multe ministere în noul Guvern și revine la putere după doi ani, consideră francezii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button