Politică

Alexandru Kocsis: PNL a capitulat în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru

Alexandru Kocsis, deputat PNL, reacționează dur față de formarea coalișiei de guvernare dintre PNL și PSD. Acesta anunță că alături de alți 16 parlamentari PNL va demisiona din partid, aducându-i grave acuze președintelui Klaus Iohannis.

Redăm mai jos luarea de poziție a lui Alexandru Kocsis:

Să știți că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toți cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas și vor spune NU acestei cârdășii cu PSD.

La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunțarea la orice discuție cu PSD și refacerea de urgență a coaliției de dreapta

După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe și ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susținea că soluția este opoziția din interiorul PNL.

Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abțineri și 17 absenți

Dintre absenți, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîțu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziție din interiorul PNL.

Mâine, alături de ceilalți 16 colegi care și-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL.

Marele Partid Național Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independență, două Războaie Mondiale și peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru și meschin care ne-a păcălit pe toți.

Back to top button