Internațional

VIDEO. Ciocniri cu Poliția: Noi proteste au avut loc la Haga și Amsterdam

Sâmbătă seara, la Haga, au izbucnit ciocniri după o demonstraţie împotriva restricţiilor impuse în urma unui nou val al pandemiei de COVID-19, a doua zi după violenţele produse la Rotterdam, unde au fost arestate 51 de persoane iar alte două au fost rănite, transmite AFP preluat de agerpres.

Într-un cartier popular al oraşului în care se află sediul executivului, câteva sute de oameni au aruncat cu pietre şi obiecte în poliţişti şi au au incendiat biciclete. A avut loc cel puţin o arestare.

Guvernul intenţionează acum să interzică accesul în anumite locuri pentru persoanele nevaccinate, inclusiv în baruri şi restaurante.

Manifestaţia de la Amsterdam, deşi anulată de organizatorii United We Stand după haosul petrecut vineri la Rotterdam, s-a desfăşurat fără probleme, potrivit presei.

De asemenea, la Breda, o mie de persoane au mărşăluit paşnic purtând pancarte pe care scria „Nu lockdown-ului”.

„Oamenii vor să trăiască (…) de aceea suntem aici”, a declarat pentru AFP Joost Eras, unul din organizatori. Dar „nu suntem revoluţionari. Aici suntem liniştiţi”, a spus el, distanţându-se de haosul izbucnit cu o zi înainte la Rotterdam.

Back to top button