Magazin

Avionul The Boom va duce pasagerii peste Atlantic cu viteza sunetului

Un start-up din Colorado-SUA promite să lanseze, anul viitor, The Boom, primul avion supersonic de pasageri după legendarul Concorde. Avionul va fi de peste 2,6 ori mai rapid dcât orice alt avion şi va ajunge de la New York la Londra în numai 3,5 ore.

Fondatorul şi CEO-ul The Boom, Blake Scholl, a declarat într-un interviu, citat de Engadget, că avionul The Boom va zbura cu viteza Mach 2.2, de două ori mai rapidă decât viteza sunetului.

Realizat împreună cu inginerii de la The Space Company, divizie a Virgin Galactic, avionul va avea un design special, care să suporte viteza incredibilă, şi va fi realizat din fibră de carbon.

Virgin Group, compania lui Richard Branson, a comandat deja 10 avioane, în valoare de 2 miliarde de dolari, iar un alt transportator european ar fi comandat deja 15 aeronave, într-o afacere estimată la 5 miliarde de dolari.

Preţul unui bilet de avion Londra-New York va fi pe măsura tehnologiei – 10.400 de dolari, un tarif considerat însă decent de clienţii din clasa de business, în condiţiile în care un bilet la Concorde costa, pe vremuri, 20.000 de dolari.

Avioanele vor putea transporta numai 40 de pasageri, spre deosebire de 100 de locuri, cât aveau celebrele Concorde, retrase de pe piaţă după un accident aviatic.

În proiect au fost atraşi specialişti de la NASA, Boeing şi Lockheed, inclusiv un fost atronaut, Mark Kelly.

Back to top button