Internațional

AUSTRIA e în stradă: Oamenii s-au săturat de abuzurile politicienilor de la putere

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie anunţate cu o zi înainte de Guvern. Românii aflați la protest afirmă că evenimentul pare similar cu 10 august din România deoarece poporul austriac s-a săturat de dictatură și abuzuri.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă „dictatura corona” sau „nu divizării societăţii”.

Manifestaţia are loc sub supraveghere atentă de către poliţie.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lock down pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button