Politică

Dan Tanasă (AUR): Victimele violenței domestice nu vor mai plăti pentru expertiza medico-legală

Violența domestică este un fenomen foarte răspândit în România. Din păcate, numărul femeilor bătute, violate sau asupra cărora se exercită presiuni psihice în propriile lor case este în continuă creștere, constată autoritățile.

În calitate de Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, deputatul AUR, Dan Tanasă, a făcut mai multe demersuri prin care să vină în sprijinul victemelor violenței domestice.

Într-o postare pe Facebook, deputatul informează că unul dintre demersurile sale, cel al eliminării taxelor pe care victimele violenței domestice trebuie să le achite pentru prestațiile medico-legale a avut succes și Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a formulat o Dispoziție prin care a fost desființată taxa fiscală de timbru.

Totodată, institutul a adus la cunoștința Ministerului Sănătății nevoia legală de eliminare a unor taxe și tarife pentru victimele violenței domestice sau ale abuzului sexual asupra minorilor, se arată în răspunsul formulat de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”.

„Violența domestică este un fenomen foarte răspândit în România, din păcate, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a veni în ajutorul femeilor și copiilor.

Mulțumesc frumos conducerii INML București pentru înțelegere și disponibilitatea de a colabora în sprijinul victimelor violenței domestice”, mai scrie în postarea sa Președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, Dan Tanasă.

Back to top button