Economie

Rafinăria Petromidia a fost repornită și funcționează la capacitate maximă

Rafinăria Petromidia, oprită încă din vară din cauza unui accident, a fost repornită și funcționează acum în parametri oprimi, se arată în comunicatul cu rezultatele pe primele nouă luni ale anului ale Rompetrol Rafinare Constanța (RRC), firma din grupul KMG International (Rompetrol), care operează rafinăria.

Activitățile de producție ale rafinăriei Petromidia au fost reluate la sfârșitul lunii septembrie 2021, instalațiile tehnologice fiind repornite treptat, iar la finalul lunii octombrie 2021 au atins eficiența optimă de funcționare, se arată în comunicat.

“În perioada iulie – septembrie 2021, au fost executate lucrări ample pentru refacerea instalațiilor afectate. Peste 20 de companii au fost implicate, alături de angajații Rompetrol Rafinare și Rominserv, în vederea repunerii în funcțiune a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia.

Graficul de lucrări a presupus un volum mare de acțiuni, cu sute de conducte verificate, remediate sau înlocuite, echipamentele statice și dinamice verificate și remediate, unde a fost necesar. Totodată, cablurile de instrumentație și cele electrice au fost înlocuite, în fiecare instalație au fost verificate toate elementele și echipamentele care țin de siguranța în operare, iar personalul operator al rafinăriei a fost reinstruit și recertificat.

Obiectivul principal al tuturor lucrărilor executate a fost cel de îmbunătățire a performanțelor tehnice și de menținere a unui standard ridicat de siguranță în exploatare”, mai arată compania.

„Evenimentul de la începutul lunii iulie a avut un impact negativ semnificativ, atât din punct de vedere operațional, cât și organizațional. Cu toate acestea, cu efortul și implicarea colegilor și partenerilor, am reușit să repunem rafinăria în funcțiune, în condiții de maximă siguranță.

În acest moment, rafinăria Petromidia a ajuns la parametri optimi de funcționare, cu o medie de 13,5 mii de tone de țiței procesate zilnic, ritm care va fi susținut cu responsabilitate, atât pentru angajați, cât și pentru mediul înconjurător. Petromidia și Vega reprezintă active de producție vitale pentru sistemul energetic și pentru industriile conexe, iar rolul nostru este să oferim stabilitate”, a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare, în comunicat.

Back to top button