Știrile 60m.RO

Polonia are nevoie de România. Ciprian-Titi Stoica (AUR): Avem datoria să intervenim pe căi diplomatice

Alianța pentru Unirea Românilor i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență CSAT în contextul în care Polonia, țară membră UE și cu care România este aliată în cadrul NATO, are de-a face cu un val de migranţi la graniţa cu Belarus. Deputatul Ciprian-Titi Stoica subliniază că România trebuie să reacționeze la problema Poloniei, demonstrând astfel că este un aliat de încredere în interiorul UE.

„Solicităm președintelui Klaus Iohannis convocarea, de urgență, a CSAT pentru a lua măsuri imediate în contextul agresiunii asimetrice și neconvenționale cu care se confruntă Polonia. În acest caz, România are datoria să intervină pe căi diplomatice și să ofere susținere cu resurse umane sau alte materiale. Aceste măsuri se pot lua doar în cazul convocării Consiliului Suprem de Apărare a Țării”, a declarat Ciprian-Titi Stoica.

Totodată, deputatul AUR îi reamintește președintelui Iohannis că atâta timp cât este în fruntea statului, are obligații constituționale în materie de politică externă și apărare. Potrivit lui Stoica, în acest caz este necesar să dăm dovadă de solidaritate, fiind un aliat de încredere al Poloniei, atrăgând atenția că presiunea migratorie organizată în mod subversiv de forțe de la estul Uniunii Europene este o agresiune împotriva tuturor statelor membre.

Mii de oameni, în principal din Orientul Mijlociu, se află la granița estică a UE, în ceea ce Occidentul spune că este o criză creată de Belarus pentru a diviza UE și a contracara sancțiunile impuse Minskului. Ministerul Apărării din Polonia susține că asaltul este coordonat de forțele speciale din Belarus. Ministerul a publicat și imagini în care se văd soldați printre migranți.

Back to top button