Știrile 60m.RO

Țeapă marca USR la Timișoara – Firma de avocatură a Colterm a dispărut peste noapte cu banii românilor

Încă o țeapă marca Fritz: firma de avocatură a Colterm a dispărut ca măgarul în ceață, spune Radu Țoancă, consilier local în Timișoara din partea PSD. Acesta acuză administrația condusă de Fritz de incompetență în managementul societății locale de termoficare, ba mai mult demască contractele semnate (și plătite) de Colterm cu diverse firme de consultanță ca fiind eșecuri, Timișoara rămânând și cu banii dați și fără serviciile promise și plătite.

Azi, Țoancă face public un contract de 1,2 milioane lei, încheiat cu Schoenheer și Asociații, contract prin care firma austriacă se angaja să ofere Colterm câteva servicii juridice, printre care să securizeze bunurile colterm și să reducă presiunile financiare asupra Primăriei Timișoara – prin prisma datoriei Colterm. Dar, austriecii au luat banii și de servicii au uitat – spune Radu Țoancă.

„Ce face omul face și maimuța – așa a procedat administrația useristă a Timișoarei când a anunțat public, cu mare emfază, că s-a semnat – după modelul orașelor București și Cluj – un contract de asistență juridică cu o firmă externă pentru salvarea Colterm. Anunțul a fost făcut în luna martie, iar contractul de asistență juridică, în valoare de 1,2 milioane de lei ( !?), a fost semnat în luna aprilie, cu Casa de avocatură austriacă Schoenherr și Asociații. Contractul avea la baza 3 obiective: securizarea bunurilor Colterm, continuarea serviciului public de termoficare și reducerea presiunilor financiare pe bugetul orașului.

Firma de avocatură nu a rezolvat niciunul din aceste obiective asumate printr-un contract extrem de scump, plătit din bani publici:

 Patrimoniul Colterm este astăzi în aer, complet gajat în contul unor datorii și a unor creditori, iar el va fi complet înstrăinat în cadrul procedurii de insolvență, în urma unor licitații stabilite de administratorii judiciari.

 Continuarea serviciului de termoficare se desfășoară haotic, cu sincope serioase, cu mâna întinsă la Guvern, cu costuri uriașe de la bugetul local și cu triplarea iminentă a facturii către populație.

 Presiunea financiară pe bugetul local nu numai că nu a fost diminuată, dar s-a amplificat în acest an la cote financiare care se apropie de 200 de milioane de lei (mai mult decât dublul sumelor pe care anual le repartiza administrația precedentă către Colterm). Dacă administrația Fritz va continua cu această subvenționare masivă și irațională a unei găuri negre, anul viitor Timișoara – ca oraș – va avea șanse să intre la râdndul ei în insolvență! Iar problemele Colterm vor rămâne aceleași!

Așadar, această firmă și-a facturat “serviciile”, a plecat din Timișoara din luna iunie fără să prezinte vreo soluție sau vreun Raport de activitate, conform legii, rezolvând problema după principiul “Operația a reușit, pacientul e mort!”.

Back to top button