Politică

Caz revoltător la Iași: Copil ținut abuziv de tată. Antonio Andrușceac se implică în cazul mamei care a rămas fără fiică

Nu are acces de mai bine de 7 luni la fetița sa. Este cazul unei mame care a fost despărțită de fiica ei, chiar dacă a obținut custodia minorei. Conform Convenției prin intermediul căreia s-a parafat divorțul și consemnat cu acordul de voință al celor două părți, copilul o urmează pe mamă. Cazul a ajuns pe masa deputaților AUR Antonio Andrușceac și Dumitrina Mitrea, care sesizează ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în vederea elucidării situației dramatice.

Ținând cont că a fost înaintă o sesizare și către IPJ Iași, cerere dublată de aceea a necesității dispunerii unui control din partea ministerului pe care îl conduceți la instuțiile cu atribuții de serviciu, care țin de suportul care trebuie acordat în vederea soluționării acestui caz, care sunt măsurile ce pot fi luate pentru a putea fi pus în aplicare titlul executoriu pentru cazul mai sus menționat?„, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac.

Ulterior pronunțării divorțului și în urma încercărarilor repetate ale tatălui fetiței de a împiedica existența raporturilor parentale civilizate și pentru a pune mai presus de orice interesul superior al copilului, mama a făcut toate demersurile și a încheiat un acord de mediere care prevede drept de vizitare, conform căruia, tatăl a venit să-și viziteze fiica în luna martie, iar în urma discuțiilor purtate, mama a  convenit să încheie o declarație semnată de ambii, prin care  tatăl se angaja să țină minora la el, în Iași, în luna aprilie și să o aducă la domiciliul mamei. La data convenită să aducă acasă minora, tatăl acesteia a ales să-și încalce angajamentul asumat și să o țină pe fetiță în mod abuziv, încălcând astfel convenția de desfacere a căsătoriei, cât si acordul de mediere. Începând acea data, mamei nu i-a mai fost permis  să-și vadă fetița, tatăl blocând cvasi-total contactul acesteia cu minora.

Mama s-a văzut pusă în situația de a investi sume considerabile de bani în reprezentarea necesară apărării pozițiilor sale procesuale prin achitarea contravalorii serviciilor avocațiale, demersuri judiciare, în urma cărora s-a încuviințat executarea silită, iar pe 02.09.2021 a mers să ia fetița de la locuința tatălui, împreună cu executorul judecătoresc și un psiholog de la DGASPC; tatăl s-a opus și nu a permis fetiței să vorbească sau să relaționeze cu mama în vreun fel.

Din acel moment, în urma celor trei  încercări de punere in aplicare a titlului executoriu, mama fetiței a primit doar răspunsuri evazive, fapt care i-a așternut disperarea pe chip.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button