Politică

”Monstruoasa coaliție” merge cu premierul la Cotroceni pentru binecuvântare de la Werner Iohannis

PNL, PSD și UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare, iar acum așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să desemneze oficial noul premier. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au declarat că vor merge la Cotroceni cu mai multe variante de prim-ministru.

Una dintre ele este ca președinții PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să asigure, prin rotație, șefia Guvernului.

„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele”, a spus Cîțu, duminică, la finalul negocierilor cu PSD.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, a declarat și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier. Florin Cîțu a făcut lobby intens pentru a păstra funcția pentru el. O variantă agreată însă de președintele Klaus Iohannis ar fi renominalizarea lui Nicolae Ciucă.

PSD a revendicat și el funcția pentru Marcel Ciolacu, iar UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.

Back to top button