Știrile 60m.RO

Austria: Persoanele nevaccinate au intrat oficial în carantină obligatorie

Persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 din Austria au intrat în carantină începând de astăzi, potrivit DPA.

Cetățenii care nu sunt vaccinați vor avea voie să iasă din casă doar pentru a face cumpărături de strictă necesitate, pentru a merge la serviciu sau pentru a merge la medic. De asemenea, li se va permite să iasă afară pentru a lua aer curat în orice moment, în beneficiul sănătății lor fizice și mentale.

De asemenea, vor fi efectuate controale prin sondaj pentru a se asigura respectarea legii, iar încălcările vor fi pedepsite cu amenzi de până la 1.450 de euro.

Cazurile de coronavirus au fost în creștere în Austria. Autoritățile au înregistrat duminică peste 11.552 de cazuri, iar incidența pe șapte zile la 100.000 de persoane a urcat la aproape 850.

Măsurile de izolare vor fi în vigoare pentru o perioadă inițială de 10 zile. Aceste măsuri au fost adoptate de guvernul federal și de cel al landurilor, dar cancelarul Alexander Schallenberg a declarat că fiecare stat este liber să pună în aplicare reguli și mai stricte.

Noi restricții în Viena

Capitala Viena a anunțat deja că va introduce reguli suplimentare pentru a solicita un test PCR de la persoanele vaccinate și recuperate care merg noaptea la restaurante și la toate evenimentele la care participă mai mult de 25 de persoane.

Autoritățile din Astria sper că acest locdown va încuraja vaccinarea. Înăsprirea anterioară a regulilor a determinat deja o creștere a numărului de persoane care s-au vaccinat. În prezent, în Austria, aproximativ 65 % din populație este vaccinată.

Guvernul austriac ia în considerare o stare de asediu general pe timp de noapte. O decizie privind această măsură, care s-ar aplica tuturor, va fi luată miercuri, a declarat ministrul austriac al sănătății, Wolfgang Mueckstein, duminică seara, în cadrul emisiunii ZiB2 a postului de televiziune ORF.

Restricția ar urma să se aplice începând cu ora 22.00, a spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button