Politică

AUR insistă ca salariul minim net să fie de 2.400 de lei, cât coșul lunar. PSD se opune și cere doar 1.500 de lei

AUR insistă ca salariul minim net în România să fie de 2.400 de lei.Pe de cealaltă parte PSD propune o variantă cu creșterea salariului minim cu doar 50 de lei , adică să ajungă până la 1.500 de lei net. Sigur că brutul ar crește cu 100 de lei, dar cui îi pasă de brut când jumătate din bani se duc la stat. În realitate PNL și PSD au o înțelegere ciudată ca să țină pe români în sărăcie.

Astfel că PSD mimează că dorește creșteri la salariul minim dar propune adaosuri de prost gust , adică foarte mici. PNL apoi critică PSD spunând că face populism ieftin și că nu sunt bani, pentru ca în cele din urmă să iasă socialiștii bine și să se spună că se bat pentru români.

Dar realitatea este una singură, PSD s-a bătut așa de bine pentru români că salariul minim este astăzi de puțin peste 1.400 de lei, adică aproape jumătate din ceea ce are nevoie românul ca să supraviețuiască.AUR nu este de acord cu bătaia de joc și a propus o creștere a salariului minim net, adică cât se ia în mână și nu cât scrie în acte, până la 2.400 de lei.

Soluția propusă de AUR este extinderea excepției din zona de construcții, respectiv un salariu net de aproape 2.400 de lei și cel brut de 3.000 de lei. Acest lucru înseamnă taxe mai mici pentru angajator, adică pentru firme și salarii mai mari pentru angajați. În realitate firmele vor să plătească mai mult dar au următoarea problemă: statul vrea să ia și el jumătate din bani, ceea ce face aproape imposibilă creșterea deoarece ea nu s-ar duce pe salariile românilor ci spre bugetul de stat. Ori se știe că bugetul este furat de PSD și PNL.

USR a fost la guvernare și nu a propus nimic. A stat un an acolo și nu a venit cu nici o soluție, doar a împărțit funcții și s-a opus oricărei creșteri salariale. USR crede că salariile mari nu sunt bune deoarece românii ar câștiga prea mult și companiile prea puțin. USR apără interesele marilor companii străine care deschid în România fabrici ce produc lucruri ieftine și pe salarii foarte mici. Ei nu vor să îi supere pe străini deoarece cu ajutorul lor au ajuns în parlamentul României.

Fiecare român are nevoie lunar de 2.400 de lei ca să poată trăi, să cumpere și el ulei, făină, zahăr, puțină carne și pâine. PSD și PNL refuză acest drept susținând că după ce ei delapidează bugetul de stat nu mai rămâne nimic în loc.

Back to top button