Prima PaginăSocial

Revoltă în țară: „Guvernele ucid, mai mult decât COVID”.

Sute de persoane s-au adunat duminică seară la București pentru a protesta împotriva introducerii certificatului verde și la locul la muncă. După 18:30, protestatarii reuniți în Piața Universității au plecat într-un marș către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. De asemenea, se organizează pentru un alt protest pentru luni, 15 noiembrie, la toate sediile partidelor politice – cu excepția AUR, singurul care se opune certificatului verde – pentru a le transmite liderilor politici să renunțe la idee.

Surpriza zilei de duminică a venit de la Suceava, unde peste 1.000 de persoane protestează în centrul municipiului, cerând retragerea proiectului vaccinării din Parlament, renunţarea la purtarea măştii şi revenirea tuturor elevilor la şcoală. Participanţii la protest au scandat: „Cinste moldovenilor”, „Afară, afară, cu viruşii din ţară” şi „Guvernele ucid, mai mult decât COVID”.

Protestul a fost organizat de Grupul Civic Suceava Educată şi de Asociaţia Bucovina Profundă. Cei care au luat cuvântul au declarat că nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde şi au anunţat că pe 1 decembrie va fi organizat un amplu protest la Bucureşti. Unul dintre vorbitori i-a îndemnat pe participanţii la acţiune să nu le fie ruşine să recunoască faptul că sunt naţionalişti şi să formeze comitete locale în localităţi pentru a picheta sediile PNL şi PSD.

Cele 10 revendicări ale protestatarilor:

1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativităţii măștii, revenirea la învăţământ faţă în faţă

  1. Abrogarea legii carantinei, legea 55/2020, care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat
  2. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. În această ordine de idei cerem:

– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii, PLx 399/2017

– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliţia Militară în organ de represiune împotriva civililor

– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale

– Anularea ordonanţei de urgenţă care desfiinţează malpraxisul – adoptată luni, 29 martie 2021

  1. Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase
  2. Cerem ca Ministerul Sănătăţii și Colegiul Medicilor să accepte schemele de tratament aplicate cu succes atât de medici români, cât și de medici străini, independent de recomandările OMS și redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici
  3. Cerem să înceteze executarea necondiţionată a ordinelor OMS (organizaţie aservită BigPharma) de către Ministerul Sănătăţii, precum și o analiză a deciziilor OMS în vederea continuării, condiționate sau nu, a colaborării cu această organizație.
  4. Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală,

Întrucât suntem perfect conștienţi că acestea reprezintă doar soluţii de moment, cerem imperativ:

  1. Schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale, bazată pe principii de transparență, competență și reprezentativitate reală, și care să mute centrul de putere dinspre partide înspre comunități.
  2. Alegeri anticipate organizate pe baza acestei noi legi electorale, care să asigure astfel schimbarea întregii clase politice actuale, dovedită în cea mai mare parte a fi incompetentă, vândută și slugarnică față de interesele străine.
  3. Elaborarea în cel mai scurt timp a unei Strategii de restaurare și dezvoltare națională, care să se scoată țara din dezastrul produs de incompetența și inconștiența clasei politice trădătoare

Back to top button