Internațional

Protest violent împotriva restricţiilor în Olanda

Cel puţin cinci protestatari au fost arestaţi la Haga după ce o demonstraţie împotriva restricţiilor legate de limitarea răspândirii COVID-19 a devenit violentă vineri seară, informează agenţia de ştiri ANP, preluată sâmbătă de dpa.

Demonstranţii sunt acuzaţi că au aruncat cu pietre şi artificii în agenţii de poliţie şi că au ignorat instrucţiunile poliţiei în timpul manifestaţiei, care a fost în cele din urmă dispersată de poliţişti care au utilizat tunuri cu apă, potrivit Agerpres.

Protestele au început la puţină vreme după ce premierul Mark Rutte a anunţat o serie de noi restricţii, menite să dureze trei săptămâni, şi care au rolul să încetinească răspândirea coronavirusului, care este în creştere în Ţările de Jos.

Oficialii susţin că restricţiile asupra întrunirilor publice şi mişcării în spaţiile deschise sunt necesare din cauza ratelor de infectare mari şi a faptului că sistemul sanitar începe să devină copleşit.

De sâmbătă, restaurantele şi supermarketurile se vor închide la ora 20.00, în timp ce alte magazine vor fi deschise doar până la 18.00.

Oamenilor li s-a spus că trebuie să păstreze o distanţare fizică de 1,5 metri între ei pentru a reduce la minim riscul răspândirii COVID-19, iar evenimentele sportive vor avea loc fără spectatori, inclusiv meciul de marţi din preliminariile Cupei Mondiale între Olanda şi Norvegia.

Ţările de Jos începuseră să renunţe la restricţiile legate de COVID-19 în luna septembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button