Politică

Cîțu: Angajații care nu se vaccinează să fie testați pe banii lor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că nu este de acord cu propunerea privind testarea gratuită a celor care nu se vaccinează împotriva COVID-19.

„Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. (…) Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. PNL nu este de acord, ca principiu, pentru cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni din România care sunt vaccinaţi, iar vaccinul este gratuit în România astăzi. Deci, ca principiu vorbim. Haideţi să găsim o altă formulă. (…) Repet, cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să plătească pentru cei care nu se vaccinează. Asta mi se pare inadmisibil”, a spus Cîţu la sediul PNL.

Punctul de vedere al preşedintelui PNL este în totală contradicţie cu înţelegerea anunţată de Nelu Tătaru şi Alexandru Rafila, joi, după negocierile pe domeniul sănătate, potrivit căreia este posibil ca angajaţii de la stat să se testeze gratuit, timp de 60 de zile, după introducerea obligativităţii certificatului verde.

Întrebat ce mandat a avut Nelu Tătaru, în negocierile de joi cu PSD-ul, Florin Cîţu a spus că nu ştie ce mandat a avut acesta însă PNL nu este de acord cu acest principiu.

”Nu ştiu ce mandat a avut, eu vă spun că eu nu sunt de acord cu aşa ceva, PNL nu este de acord, ca principiu, pentru cei care nu se vaccinează, să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni din România care sunt vaccinaţi. Vaccinul este gratuit în România, deci ca principiu, vorbim, haideţi să găsim altă formulă”, a spus el, precizând că nu este normal să îi punem pe cei vaccinaţi să plătească pentru cei care nu s-au vaccinat, ca să se testeze, acest lucru fiind, în opinia sa, ”inadmisibil”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button