PoliticăȘtirile 60m.RO

Inițiativa AUR privind interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare a primit aviz favorabil în Comisia pentru egalitate de șanse

Inițiativa AUR privind interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare a primit aviz favorabil în Comisia pentru egalitate de șanse (Camera Deputaților), a anunțat deputata AUR Raisa Enachi. Alianța pentru Unirea Românilor a repurtat astfel o primă victorie împotriva partidelor care urmăresc restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale.

Este vorba despre legea privind interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare, care „reglementează interzicerea și sancționarea oricăror forme de discriminare pe motiv de vaccinare, în deplină concordanță cu principiile și dispozițiile stipulate de Constituția României, Convenția europeană a drepturilor omului, Convenția europeană a drepturilor omului și a demnității umane față de aplicațiile biologiei și medicinei, Convenția privind drepturile omului și biomedicina, precum și a celorlalte tratate internaționale privitoare la drepturile omului” (art. 1).

Mai precis, potrivit art. 2 din prezenta lege, „este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau categorii de persoane, având drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care în condițiile prezentei legi, reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”.

Deputata AUR Raisa Enachi, secretar al Comisiei pentru egalitate de șanse, a declarat că vaccinarea este un act voluntar, iar orice măsură care restrânge drepturilor persoanelor nevaccinate reprezintă o formă de discriminare.

În cadrul ședinței Comisiei pentru egalitatea de șanse de la Camera Deputaților de săptămâna aceasta, a fost dezbătută inițiativa legislativă AUR, care prevede interzicerea şi sancţionarea discriminării bazate pe criteriul vaccinării persoanelor – inițiativă legislativă care a primit aviz favorabil. Având în vedere că vaccinarea constituie un act voluntar și că orice act medical este asumat de către pacient, consider că ne aflăm în fața constrângerii unor drepturi și libertăți fundamentale superioare dreptului opțional la vaccinare. Punerea în aplicare a unor decizii precum cele de mai sus, documentate în spațiul public, constituie o formă discriminatorie față de un număr considerabil de cetățeni români”, a explicat Raisa Enachi. Aceasta a subliniat că AUR va continua să lupte pentru drepturile tuturor românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button