Politică

Prof. Bogdan Glăvan: România este acum un fel de Belarus soft, toată puterea aparține unei junte socialist-militare

Profesorul Bogdan Glăvan spune că prin formarea unei alianțe între PNL și PSD la guvernare, se revine la vechea formulă a Frontului Salvării Naționale (FSN), de după răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu.

Glăvan, care a fost consilier al lui Ludovic Orban în timpul mandatului acestuia de prim-ministru, spune că România a devenit un Belarus al Uniunii Europene.

„Ai mers la vot pentru reforma educației? Bravo, așteaptă să ți-o facă PSD.
Ai mers la vot pentru reforma justiției? Stai pe-aproape, că ți-o va face PSD.
Ai mers la vot sătul de pensii speciale și privilegii feudale? Îndrăznește să crezi că le va reduce PSD. Ai mers la vot pentru o schimbare? Excepțional, la vremuri noi sunt tot ei.

Guvernul Cîțu a simulat în anul 2021 o guvernare de dreapta, doar ca să o compromită și să arate lumii pe urmă că n-ai cu cine, dom’le. Pe la finalul primăverii am spus că, în ciuda retoricii bombastice, parcă se guvernează pentru PSD. Încet-încet a devenit din ce în ce mai limpede că celor care doreau să facă o schimbare li se turna nisip în benzină. Trădarea electoratului și golănia de la putere s-au văzut apoi foarte clar.

România este acum un fel de Belarus soft, toată puterea aparține unei junte socialist-militare. Aceasta reprezintă “Sistemul” de origine nomenclaturist-comunistă, aflat acum la generația 2.0 sau 3.0, vopsit cu sclipici democratic, dar la fel de putred și toxic pe dinăuntru. Descendenții și pupilele vechilor nomenclaturiști conduc țara, exact cu aceeași mentalitate/obiceiuri ca înaintașii lor.

România va fi jefuită mai abitir. Oamenii vor continua să plece sau vor fi înghesuiți în colțul lor pentru a fi reduși la tăcere. În acest moment speranța liberalismului în România este cam cât era în anii 1990, când FSN avea 3 sferturi din Parlament. Hei, nu e cel mai bun moment să dai din gură, dar cine vine lângă mine?”, a scris economistul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button