Politică

Orban îl umilește pe Iohannis: Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic mumia…

Ludovic Orban trage din toate pozițiile în Klaus Iohannis, după ce președintele a reinterpretat Constituția și l-a desemnat de mai multe ori premier pe fostul lider PNL. Orban îl numește ”vizitatorul de la piramide” și ”mumia” pe președintele țării.

La Realitatea PLUS, Orban a recunoscut voalat că, în mandatul său de premier, Iohannis conducea PNL.

”Nu mi-am dat seama. Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic mumia… Eu nu îl recunosc. În 2019-2020, am lucrat cu președintele Iohannis în fiecare zi. Știu cât de implicat era. Am avut o colaborare aproape cotidiană. Era foarte important în deciziile politice. El este de nerecunoscut. Eu nu l-am văzut să joace golf, în perioada în care am colaborat. El nu a învins pandemia cu mine, ci s-a luptat efectiv. A fost implicat în toate deciziile luate, inclusiv cele nepopulare. Ce face de când Cîțu și-a anunțat candidatura e o acțiunea care nu are nicio legătură cu interesele românilor.

Iohannis bagă PSD în casă, în loc să ai câine care să păzească. Au teamă de Iohannis. Nu le poate face nimic, dar se tem. Se simt cu musca pe căciulă, au schelete în dulap, au contracte cu statul sau au interese directe. La Boc nu e surpriză. I-a zis Băsescu, în 2009, faci guvern cu PSD și a făcut guvern cu PSD. Boc ne-a umilit, nu a venit să voteze, ci a trimis o epistolă printr-un deputat să facem coaliție cu PSD.

L-ați mai văzut pe Iohannis în ultima vreme? Nu el stă la masă cu PSD, cu Rareș Bogdan, ceilalți. Nu e doar o trădare a PNL, ci și a PSD față de votanții săi.”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Back to top button