Politică

Claudiu Târziu, către Lucian Bode: M.A.I a fost slăbit prin corupție, împuterniciri dubioase și inacțiune în cazurile grave

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a adresat o întrebare ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu privire la conducerea Direcției de Audit Public Intern. Această practică de împuternicire a directorilor a arătat că se ajunge la obediență față de politicieni, inacțiune în cazurile grave, lipsa de viziune și predictibilitate în cadrul unităților specializate.

“Direcția Audit Public Intern, aflată în subordinea directă a ministrului Afacerilor Interne, este o unitate care are un rol decisiv pentru consolidarea performanței, eficienței și economicității managementului acestui minister.

Vă adresez astfel următoarele întrebări:

  • Când veți dispune organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director al acestei unități?
  • Credeți că actuala stare de fapt, în speță împuternicirea directorului adjunct, este benefică pentru capacitatea operațională a acestei direcții și aduce beneficii reale pentru realizarea misiunilor de audit public intern?
  • De ce nu organizează concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante din unitățile teritoriale (sectoare de audit Craiova, Constanța, Cluj, București)?
  • Considerați că este corect din punct de vedere etic ca unul dintre consilierii dumneavoastră să aibă calitatea de acționar al unei firme private cu profil de pază/intervenție/detectivi?“, cere Claudiu Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button