Știrile 60m.RO

Trei motive pentru care Klaus Iohannis va fi suspendat. Călin Balabașciuc (AUR): Acum e momentul! Președintele s-a discreditat total

Încălcările repetate ale Constituției comise de președintele Klaus Iohannis au rămas nesancționate pentru că oamenii politici din jurul șefului statului au considerat că nu este momentul potrivit. Pe fondul campaniei de demitere a președintelui României, demarată de Alianța pentru Unirea Românilor, deputatul AUR Călin Balabașciuc, a expus trei motive pentru care Iohannis trebuie suspendat din funcție.

  1. Este autorul moral al destrămării coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, într-un context în care instabilitatea guvernamentală era ultimul lucru de care avea nevoie România. El a supervizat scoaterea USR de la guvernare, deși avea pârghiile necesare pentru a împiedica acest lucru.
  2. S-a implicat în jocurile politice interne ale unui partid, susținându-l pe Florin Cîțu în campania internă din PNL. Nu intră în sarcina președintelui să se implice în viața internă a partidelor. Ba chiar e o gravă ieșire în decor, total în afara fișei postului, total în afara prerogativelor conferite de Constituție.
  3. A făcut nu una, ci două propuneri de premieri fără șanse de a forma o majoritate guvernamentală. Rolul consultărilor pe care le convoacă președintele, și în care are rol de mediator, este de a identifica, împreună cu partidele parlamentare, o formulă de majoritate guvernamentală. Dacă nu a rezultat o soluție după prima rundă de consultări, mai organizezi altele. Faci tot ce ține de tine pentru identificarea unei formule viabile de guvernare.

Deputatul AUR Călin Balabașciuc, constată că președintele României nu a acționat cu bună credință și în spiritul Constituției, fiind un motiv evident de suspendare.

Vă invit să faceți ceea ce este corect și drept: semnați și să susțineți suspendarea lui Klaus Iohannis. Când te transformi în activist de partid sau de gașcă, îți pierzi orice credibilitate morală în exercitarea atribuției de mediator în societate. Faptul că suntem într-o situație gravă, cu crize care se suprapun, nu este un motiv de a nu urmări dreptatea. Îndreptarea lucrurilor și facerea a ceea ce este bine și corect nu ține de conjunctură, ci de datoria oricărui om onest. Respectarea statului de drept și a principiilor democratice nu ține de conjunctură, ci de datorie’‘, a declarat deputatul AUR Călin Balabașciuc.

Back to top button