Politică

Poliţia norvegiană ucide prin împuşcare un bărbat înarmat cu un cuţit care a atacat o patrulă

Poliţia norvegiană a anunţat că a ucis prin împuşcare, marţi, la Oslo, un bărbat înarmat cu un cuţit, care a încercat să înjunghie mai multe persoane şi care a ataca după aceea o patrulă de poliţie venită să-l aresteze, relatează AFP.

Un poliţist a fost rănit în cursul acestei tentative de arestare, care a avut loc pe o stradă în cartierul Bislett, în capitala norvegiană, a confirmat poliţia, care nu crede că este vorba despre un atentat terorist.

”Noi nu excludem nicio motivaţie, însă nu există nicio informaţie, în acest stadiu, care să indice un atac terorist”, a anunţat într-o confernţă de presă inspectorul Egil Jørgen Brekke.

Poliţia nu a vrut să ofere detalii cu privire la identitatea bărbatului pe care l-a ucis prin împuşcare.

Potrivit cotidianului norvegian Verdens Gang, este vorba despre un rus în vârstă de aproximativ 30 de ani, condamnat în decembrie 2020 la îngrijiri psihiatrice, în urma unui atac cu cuţitul, cu un an mai înainte, tot la Oslo.

Înregistrări video postate de martori pe reţele de socializare difuzate de presa norvegiană îl suprind pe suspect la bustul gol şi înarmat cu un cuţit mare, lovit de cel puţin două ori de o maşină de poliţie.

După ce a fost aruncat într-un zid, bărbatul se năpusteşte asupra vehicolului, reuşeşte să deschidă portiera şi intră în maşină.

”Poliţia a încercat să-l răstoarne în timp ce încerca să înjunghie pe cineva. El a trecut, atunci, la atac împoriva poliţiei cu un cuţit (…), iar atunci s-au tras focuri de armă”, potrivit versiunii şefului operaţiunii Tore Solberg, prezentată în conferinţa de presă, difuzată de televiziunea publică NRK.

Condus la spital, bărbatul a murit din cauza rănilor.

Back to top button