Știrile 60m.RO

Nicușor Dan recunoaște dezastrul, la 47 de ani de la cutremurul din ’77: Consolidarea clădirilor cu risc e departe. Stăm bine la scenarii

Primarul general al Capitalei spune, la trecerea a 47 de ani de la cutremurul din 1977, că pe componenta de consolidare a clădirilor cu risc seismic „suntem departe”.

Primarul Capitalei a fost întrebat luni cum este pregătită Capitala pentru un cutremur mare, în contextul împlinirii a 47 de ani de la cutremurul din 1977.

„Sunt două componente, una de consolidare a clădirilor cu risc seismic, și aici suntem departe. (…) Anul trecut am avut o inițiativă foarte corectă a Ministerului Dezvoltării, cu acea evaluare preliminară (..). Noi sperăm ca până la finalul anului viitor să terminăm această evaluare preliminară și în funcție de ea să alocăm banii, în ordinea priorităților pe care le va stabili această evaluare, pentru expertize și după aceea pentru consolidare”, afirmă Nicușor Dan.

Primarul Nicușor Dan a mai spus că mai există și componenta cu ISU, de scenarii privind ce trebuie făcut dacă se produce un astfel de cutremur. „Aici stăm relativ mai bine”, a mai spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button