Știrile 60m.RO

George Simion: vrem ca partidul nostru să ajungă la guvernare

Co-preşedintele AUR George Simion a afirmat că partidul pe care îl conduce a intrat în Parlament cu un procent de 10%, însă sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%. El a mai spus că deşi alegerile în România vor fi în anul 2024, AUR doreşte ca acestea să aibă loc mai devreme pentru că formaţiunea politică să ajungă la guvernare, anunță news.ro.

„Suntem în Parlamentul României, suntem un partid tânăr. Am intrat în Parlamentul României anul trecut cu 10% din voturi, dar acum sondajele ne arată la 25%. Alegerile în România vor fi în anul 2024, dar vrem să facem să aibă loc mai devreme astfel încât mişcarea patriotică reprezentată de partidul nostru să ajungă la guvernare”, a afirmat George Simion pentru TVP World, în contextul Summitului conservatorilor europeni care a avut loc zilele acestea la Madrid.

Acesta a vorbit şi despre regimul comunist din România şi Polonia şi a spus că AUR nu doreşte ca mişcări politice cu ideologii marxiste sau neo-marxiste să distrugă identitatea naţională a ţării noastre. El a mai spus că România doreşte să fie în UE, însă să fie tratată cu respect şi să fie egalul altor state membre, nu tratată precum „un sclav”.

„Polonia şi România au multe în comun, au o istorie comună. Ambele ţări au trecut prin ororile dictaturii şi am văzut statele dezbinate, cum a fost cazul Poloniei şi României, atacă de nazişti şi de comunişti. România şi Polonia şi alte ţări din grupul Vişegrad au experimentat teribuilul regimul comunist, deci nu vrem din nou marxism sau neo-marxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga care vor să distrugă identitatea noastră naţională. Vrem o Uniune Europeană puternică şi unită, însă vrem să ne păstrăm şi identitatea naţională. Unitate în diversitate era sloganul acum 10-15 ani. Vrem să avem un viitor comun cu UE, prin colaborare, dar nu să fim sclavii unor state mai bogate. Vrem să fim respectaţi şi înţeleşi. Nu vrem să ieşim din UE, cum a făcut Marea Britanie. Vrem să fim parte din Europa, dar o Europă iudeo-creştină, cu valori şi vrem să fim egali cu alte state, nu dorim ca Curtea Europeană de Justiţie să ne impună regulile lor, pentru că avem propria Constituţie, regulile noastre naţionale şi suntem într-o alianţă numită Uniunea Europeană. Nu sclavii UE şi nu Europei federale”, a mai explicat liderul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button