Politică

Fenechiu s-a îndrăgostit de PSD: Cu PSD am avea o majoritate stabilă

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat că ședința de luni a Biroului Politic Național va începe la ora 19.00, iar liberalii vor stabili abia atunci direcția de urmat, și a explicat ce avantaje și dezavantaje ar presupune o eventuală coaliție între principalele partide parlamentare.

„Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe”, a declarat liberalul, duminică seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

„Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe. Înseamnă că dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite”, a declarat senatorul PNL.

El a analizat și eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi PNL din cauza unei alianțe cu PSD.

„Pierzi faptul că toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD și pe atacarea PSD. Să nu uităm că PSD era pentru mulți dintre colegii mei „ciuma roșie”, era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, și, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. Astea sunt la o primă vedere. Dacă se va opta pentru o asemenea soluție, eu n-am de unde să știu, probabil că regula și comandamentul major va fi acela ca să faci un Guvern stabil”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button