Politică

Dîncu: Noi oprim căderea PNL

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, consideră că nu există „nicio şansă” ca PSD şi PNL să se „anihileze” reciproc făcând o alianţă care să guverneze România. Dîncu a declarat că există consultanţi ai PSD, dar şi simpatizanţi ai partidului care consideră că PSD nu ar trebui să intre la guvernare, dar există şi voci care susţin că, prin intrarea în Guvern, PSD ajută PNL, oprindu-i „căderea”.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD este de părere că, „în principiu, în acest moment o soluţie pe termen lung” este alianţa dintre PNL şi PSD, „o soluţie serioasă”, el spunând că cei de la PNL „nu au foarte multe variante” de a face o coaliţie.  Întrebat, luni seară, la Digi 24, de ce ar prefera PNL o alianţă cu PSD, Vasile Dîncu a răspuns: „Din mai multe perspective, probabil, nu din prea multă iubire, nu din simpatie pentru Partidul Social Democrat, pentru că atunci când ţii un discurs de genul acesta, până la urmă intri într-un fel de narcoză colectivă şi toţi oamenii încep să creadă în chestiunea asta, ci pentru faptul că suntem cei care putem să oferim o majoritate serioasă în Parlament, prin care să putem să schimbăm ceva în România, să gestionăm această criză pe care liberalii singuri sau împreună cu colegii lor de dreapta nu au reuşit să o facă”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button