Politică

Cum sunt furați banii românilor: Pistă de atletism dreptunghiulară de 120.000 de euro la un stadion din Blaj

Primăria municipiului Blaj a finalizat recent modernizarea unui teren de fotbal şi a unei piste de atletism pentru care s-a cheltuit suma de 260.000 de euro.

„Stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou şi instalaţie subterană de irigare! O investiţie în valoare de 260.000 de euro!”, a anunţat primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.   

Din fotografiile postate de primar rezultă că pista de atletism este aproape dreptunghiulară, lucru care a provocat o serie de comentarii ironice în mediul online. Costul financiar al pistei a fost de 120.000 de euro. O persoană a întrebat dacă sunt conforme arcele de cerc ale pistei, iar primarul a răspuns simplu că ”nu sunt”.   

„Aşa ne-a permis terenul. Terenul şi pista sunt pentru amatori, avem un alt stadion care este în reabilitare (pe CNI) care îndeplineşte toate condişiile pentru fotbal şi atletism”, a răspuns primarul din Blaj.   

„Pistă dreptunghiulară pe care nu se pot desfaşura evenimente sportive. Bătaie de joc! Dar Bravo domnule primar! Poate pe următoarea o faceţi triunghiulară ca să fie la mişto”, a comentat, ironic, o altă persoană.    

„E de Cartea Recordurilor! Prima pistă dreptunghiulară din lume”, a afirmat un alt internaut.  

Primarul Gheorghe Rotar anunţă alte investiţii pentru municipiul Blaj.

”La începutul anului viitor vom amenaja, în jurul pistei de atletism, un sistem de iluminat de tip nocturnă, pentru alergare şi pentru terenul de fotbal. Stadionul CIL va fi folosit de toţi iubitorii de sport din Blaj, legitimaţi la cluburi sportive sau amatori de mişcare!  Urmează finalizarea Sălii Polivalente, amenajarea peisagistică a exteriorului acesteia, construirea hotelului pentru sportivi, amenajarea falezei (cu piste de biciclete, zonă de promenadă, iluminat public, pod pietonal) – în fapt reconversia funcţională a malurilor Târnavei Mari. La final, în cartierul Veza, Blajul va beneficia de o infrastructură sportivă şi de agrement de nivel european, probabil una dintre cele mai moderne din ţară!”, a mai afirmat edilul Blajului.

Back to top button