JUSTIȚIE

Cum au furat Dăncilă și Țiriac 430 de mii de dolari: Banii au ajuns la Budapesta

Ion Țiriac este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. De-a lungul timpului, fostul tenismen a fost în centrul mai multor controverse. De curând, un jurnalist a lansat o ipoteză scandaloasă despre Ion Țiriac.

De curând, omul de afaceri Ion Țiriac a fost acuzat public de jurnalistul Mihai Rusu, că ar face parte dintr-un grup infracțional. Jurnalistul a făcut câteva dezvăluiri uluitoare la postul B1 TV. Acesta îi aduce în față și pe Viorica Dăncilă, Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Mihai Covaliu și George Cosac. Rusu a declarat că toți au fost implicați în organizarea unui eveniment sportiv privat care ar fi fost finanțat din bani publici.

Există un dosar la DNA făcut prin care Tudor Iacov îi acuză pe Viorica Dăncilă, Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Mihai Covaliu, George Cosac, inclusiv pe Ion Tiriac pentru infracțiuni privind trădarea intereselor României, constituirea unui grup organizat infracțional. E o plângere care conține elemente importante.

E vorba despre un eveniment sportiv privat care a fost finanțat cu bani publici, s-au cerut 430.000 de dolari de la Dăncilă, din fondul de rezervă. Așadar, din fondul de rezervă s-a cerut să se sprijine o competiție sportivă”, a declarat jurnalistul Mihai Rusu.

Banii au ajuns la Budapesta

Mihai Rusu a explicat că banii, cei peste 400.000 de dolari au ajuns la un cetățean maghiar. Acestuia i s-au cedat toate drepturile pentru respectivul eveniment sportiv, dar care nu s-a mai ținut.

Federația romană de tenis s-a obligat să cedeze funcția de director acestui cetățean maghiar, să cedeze toate drepturile tv directorului. Banii au fost cheltuiți în proporție de 80% pentru niște jucătoare străine. Banii au fost transferați la Budapesta, în contul organizatorului turneului care este un cetăţean maghiar. Banii de la Guvern s-au dus la Ministerul Sportului şi de aici au intrat în Federația Română de Tenis.

Autorul acestei plângeri penale, înregistrată pe 15 noiembrie 2019, vine și acuză: suma nu poate fi justificată şi tratată ca cheltuială de urgență și neprevăzută. Codul penal prevede pentru asemenea infracțiuni o serie întreagă de pedepse”, a spus jurnalistul Mihai Rusu.

Ion Țiriac, decorat de Ungaria

Ion Țiriac – Zsolt Semjen

În anul 2019, Ion Țiriac a fost distins cu Crucea de Merit a Ordinului de Merit al Ungariei. Evenimentul a fost organizat când fostul tenismen a împlinit vârsta de 80 de ani. Distincția i-a fost înmânată de Zsolt Semjén, conform viceprim-ministrului maghiar pe pagina sa de Facebook.

Crucea de Ofițer a Ordinului de Merit al Ungariei i-am înmânat unui tenismen de renume mondial născut la Brașov, Ion Țiriac, care vorbește bine și maghiara. A primit recunoaștere la nivel înalt din partea Președintelui Republicii ca recunoaștere a eforturilor sale pentru dezvoltarea tenisului maghiar și a educației tineretului, precum și pentru îmbătrânirea reputației Ungariei.

Domnul Țiriac a spus la ceremonie că vede o oportunitate uriașă pentru Ungaria de a fi o superputere sportivă și dorește să ia parte activ la aceasta. Abea aștept sa te văd! ”, scria Zsolt Semjén.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button