Opinii

Arafat habar nu are cine-a pus rata de vaccinare

După cum probabil ați observat, mai ales în ultimele luni, e plin guvernul de specialiști în de toate, iar Comitetul pentru Situații de Urgență, Institutul Național de Sănătate Publică și inspectoratele școlare duduie de experți în părerologie aplicată. Cu toate astea, nimeni pe acolo nu pare să știe cu adevărat ce se întâmplă în România și nu trebuie să fii adept al teoriei conspriației ca să-ți dai seama că totul se face din pix, de la raportări la vaccinări.

Că nici măcar cei mai importanți factori de decizie nu au habar pe ce se lume se află a dovedit-o de curând eternul Arafat, care, întrebat de jurnaliști cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu de redeschidere cu prezență fizică a școlilor, s-a bâlbâit de parcă era prostul clasei scos la tablă: „Ăăă… aici nu știu cu cine… nu pot să vă spun, deci nu știu, dar știu că au fost discuții cu Institutul Național de Sănătate Publică pe această temă.” Cu alte cuvinte, el știe ceva, așa, dar de fapt nu știe, deci știe că nu știe. Ați priceput? Ei, cam așa au gestionat tăntălăii ăștia toată pandemia, pe principiul socratic: știu că nu știu nimic.

Citește și: Iohannis a dictat: Școala în format fizic doar în unităţile cu rata de vaccinare de peste 60%

Am crezut că această vacanță forțată a elevilor o să le dea prilejul factorilor de decizie să gândească o strategie coerentă, să-i determine să introducă măsuri clare, ferme și să n-o mai dea tot ca la babaroase, cum o cădea zarul. Și când colo, după două săptămâni în care aveau timp suficient să găsească soluții, constipații de la Ministerul Învățământului, în frunte cu habernautul Câmpeanu, incapabilul care mereu contrazice azi ce-a zis ieri, iar mâine schimbă ce-a zis azi, au scremut povestea asta cu rata de vaccinare.

Cum s-o fi luat decizia, nu ne-a zis nimeni, dar nu m-aș mira să se fi adunat „responsabilii” și să spună: „Coa’, ce facem, că încă e groasă? Mai deschidem școlile?” „Hai, frățică, să le deschidem, ce poate să meargă rău?” „Da, coa’, dar cum le deschidem? Așa, pe toate? Jumate? Un sfert? Care cum vrea?” Și atunci o fi venit unul mai ciumeg, cu pile la profu ăl mare de la Cotroceni și-o fi zis: „Să le deschidem la procente: câte să fie?” Și s-au uitat băieții pe tabele (că de-aia le-au cerut directorilor de grădinițe, școli și licee să facă tabele cu vaccinații) și au zis, ca la loto: „Gata, tovilor, să fie 60%, că șase e o cifră norocoasă, și slăvitul nostru faraon, Klaus Iohannis, tot atâtea case are!” Și asta a fost tot.

Dar eu mă întreb: dar dacă tot ați venit cu tâmpenia închiderii a școlilor când rata de incidență era de 6 la mie, ce vă face să credeți că situația va fi mai bună acum, când rata e încă pe la 10-12 la mie, adică aproape dublă? Care-i logica pe care v-ați bazat, repetenților la matematică, de susțineți acum, practic, că 12 e mai mic decât 6? Ați făcut în astea două săptămâni descântece de deochi (să piară covidu, ptiu!, ptiu!), ca să aveți vreo garanție că situația nu o ia din nou razna? Sau tocmai asta vreți, să o ia razna, ca să mai faceți un „forcing” și să mai vaccinați cu arcanul încă vreo câteva milioane? Pentru că, dincolo de toate, ăsta pare să fie scopul guvernanților noștri și al prea plimbatului faraon: să scape cât mai repede de  suta aia de milioane de vaccinuri. La o adică, după ce ne-au înțepat atâta la portofel, de ce nu ne-ar mai înțepa frățiorii din PNL&PSD și cu încă vreo cinci-șase doze de vaccin, să termine odată stocul?

Citește și:

Presa spaniolă: România, țara care le-a făcut cetățenilor săi viața imposibilă, pentru a-i determina să se vaccineze

Arafat: Legea privind accesul BUGETARILOR la locul de muncă pe bază de certificat verde ar putea fi adoptată în două-trei săptămâni

DE CE NU SE VACCINEAZĂ ROMÂNII?

Back to top button