Opinii

Țara ca o pradă: PSD și PNL s-au înțeles să fure România prin rotație

După  ce s-au înjurat de mamă, gâți și morți, după ce s-au blestemat reciproc să-i prindă DNA-ul și să mai vadă lumina zilei când o vedea orbul lumina și sclavul libertatea, după ce au jurat pe roșu, respectiv pe galben, că nici măcar nu vor mai negocia unii cu alții, pesedeii și peneleii s-au pus frumușel la masă și au ajuns ca-n Caragiale: pupat toți Piața Endependenți.

Și, de unde până mai ieri și unii și alții numai cu anticipatele în gură stăteau, de acum s-au răzgândit și-n privința asta: vor să domnească nu câteva luni, până la anticipate, nici trei ani, până la următoarele alegeri, ci șapte ani bătuți pe muche! Și, ca să nu apară discuții, vor guverna prin rotație: doi ani PSD, doi ani PNL, să ajungă prada numită România la toată lumea.

Că vor fi șapte ani apocaliptici pentru poporul român nici n-ar trebui să avem vreo îndoială. Mai ales că aceste două partide, care până acum se mai jenau unul de altul, să nu-l acuze celălalt de furt, s-au decis să lase deoparte acuzațiile și să fure pe rând, fără să mai facă observații, care cum o putea.

Ce va urma de aici, deja putem bănui: în cei doi ani cât la putere va fi PSD, se va umple aparatul bugetar de fini, nepoți, veri și amante de-ale pesediștilor. După doi ani, lipitorile astea vor fi date afară, ca să vină cele ale liberalilor, și mai flămânde. Și probabil că alde Cîțu și Ciolacu au pus doar un termen de șapte ani, în loc de zece, douăzeci sau altă cifră rotundă, fiindcă își dau și ei seama că în ritmul ăsta de „coabitare”, în șapte ani nu va mai fi nimic de furat în România.

Citește și: Cine e Marcel Ciolacu, omul de paie al președintelui Iohannis

De fapt, nu-i deloc greu de ghicit ce se află în spatele acestui pact de neagresiune pe șapte ani. Până acum, Sistemul neosecurist impus după decembrie 1989 și-a putut permite să se joace de-a liberalii și social-democrații, cu guverne care se succedau odată cu ciclurile electorale, cum se întâmplă în toate țările democratice.

Dar acum, când a apărut de nicăieri un partid ca AUR, care e deja la aproape 20% din opțiunile de vot și amenință să crească mult mai mult, pe fondul nemulțumirii populare, Sistemul s-a speriat. Dacă ar mai fi menținut falsa rivalitate dintre PNL și PSD, risca să piardă de tot puterea, în favoarea AUR, la următoarele alegeri.

De aceea sforarii din umbră au decis ca PNL și PSD să treacă acum peste ideologie, rușine, onoare și, ignorându-și complet electoratul, să guverneze cot la cot, fără să mai lase nici măcar niște firimituri din miliardele de la PNRR pentru USR sau UDMR. Pur și simplu PSD și PNL nu mai au nevoie de apendice, de partide-balama, pentru că își sunt sieși suficiente, la scorurile electorale de azi.

Citește și: Cîțu: Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD. Sunt un politician atipic, eu nu mint

O guvernare la comun PSD-PNL este însă singura șansă a Sistemului de a se menține la putere pe termen lung, căci câtă vreme aceste două partide vor avea, împreună, cel puțin 51% din voturile românilor (iar sondajele arată că, în ciuda căderii masive a PNL, vor depăși acest procent), vor guverna fără probleme. Urmează, practic, jefuirea României prin rotație, doi ani de către PSD, doi ani de către PNL, evident, sub oblăduirea lui Iohannis, care a fost unul dintre păpușarii acestui târg, nu din dragoste de țară sau de USL, ci din frică de procurori.

Faptul că unul dintre angajamentele luate ieri de PSD a fost să nu mai susțină cu niciun chip o eventuală acțiune de suspendarea  președintelui Klaus Iohannis este edificator în acest sens.

Urmează așadar să fim conduși, pentru cel puțin șapte ani, de un „cârmaci” indolent și arogant, care-și va petrece vremea în huzur, vizitând piramide și jucând golf, dar și de un PCR cu două capete și mult mai multe guri, care vor devora toate resursele țării și toți banii primiți de la Uniunea Europeană.

Iar dacă la următoarele alegeri, cei 60% dintre români care n-au votat data trecută vor sta iarăși acasă, această hidră va conduce la nesfârșit România. Va fi o tiranie cu nimic diferită de cea comunistă, un sistem feudal cu câțiva baroni PSD-PNL și milioane de iobagi fără drepturi. Pentru ca un asemenea scenariu demn de Orwell să nu devină realitate, va trebui să ieșim la vot. Iar dacă ne vor ignora votul, va trebui să ieșim în stradă.

Citește și:

VIDEO: Ciolacu, mână în mână cu Iohannis

Cum vine asta: PNL negociază și cu PSD și cu USR și nimeni nu se supără

Back to top button