JUSTIȚIE

Percheziții la evazioniștii din București – Ilfov

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor, efectuează, vineri dimineaţă, opt percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

„La data de 5 noiembrie, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Poliţia Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov”, informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit cercetărilor, în perioada 2013 – 2016, administratorii unor firme din Bucureşti au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei, documentele justificative fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi „cu identitate clonată”.

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Back to top button