Politică

Iohannis a dictat: Școala în format fizic doar în unităţile cu rata de vaccinare de peste 60%

Structura anului şcolar a fost modificată, ordinul ministrului Educaţiei fiind publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat Ordinul care vizează reluarea cursurilor în format fizic doar în unităţile cu rata de vaccinare de peste 60%.

În Monitorul Oficial 1064 au fost publicate, vineri seară, mai multe acte referitoare la anul şcolar.  

Astfel, s-a publicat ordinul care modifică structura anului şcolar. Elevii din ciclul gimnazial şi liceal vor avea vacanţă de iarnă doar în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, pentru a recupera vacanţa formată pe care au avut-o în această perioadă.  

De asemenea, s-a publicat completarea la Ordinul care vizează scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ, fiind inclusă prevederea că reluarea în format fizic se face doar în unităţile unde rata de vaccinare este mai mare de 60%.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că a semnat şi a trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului şcolar şi micşorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor. 

De asemenea, a semnat şi trimis la MOnitorul Oficial, după decizia CNSU, ordinul referitor la derularea cursurilor.  

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button