Politică

Dan Tănasă, către Raluca Turcan: De ce nu ați indexat anul acesta pensiile românilor, nici măcar cu rata inflației?

Deputatul AUR Dan Tănasă i-a adresat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, o întrebare despre strategia națională în domeniul protecției sociale pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Având în vedere discuțiile din spațiul public privind dimensiunile formularului pentru obținerea ajutorului de încălzire a locuinței, acordat conform Legii nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale face următoarele precizări: „Formularul nu este o invenție românească, ci este similar cu alte state UE pentru scheme de sprijin bazate pe testarea mijloacelor. Precizăm că acest tip de formular nu este o invenție a actualului Guvern și nici măcar o invenție a României.”

Așa a știut actuala guvernare să se ascundă în spatele recomandărilor europene în loc să ajute cu adevărat populația pe care o reprezintă. Acestea sunt explicațiile pe care ar trebui să le cunoască românii care anul acesta se vor confrunta cu sărăcia energetică! Românii cu pensii de 800 de lei, cu salarii minime care vor trebui să aleagă între a plăti facturile la încălzire, energie electrică și gaze naturale sau vor alege să cumpere alimente și medicamente de bază!          

Tot mai mulți pensionari nu mai apucă măririle amânate de când ați fost numită ministru, nici eliminarea inechităților din sistem! Mai doriți un mandat, sunteți nominalizată pentru încă un mandat la conducerea ministerului, ca să plângeți pe umărul românilor că munciți mult! Șocant este faptul că, aseară, într-o emisiune de mare audiență ați declarat că „săracul, domnul care avea o pensie de 79 de mii de lei, a murit!” Nu vă pasă de românii care au muncit și au pensii foarte mici! Ați promis în ultimele campanii electorale că veți elimina inechitățile din sistemul de pensii, că veți elimina pensiile speciale.

Prin urmare, vă rog să îmi precizați: când se vor concretiza aceste promisiuni? De ce nu ați indexat anul acesta pensiile românilor, nici măcar cu rata inflației? Când veți majora punctul de pensie?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button