Politică

Camera de Comerț româno – germană cere voalat o alianță PNL/PSD

Criza politică ce durează deja de câteva săptămâni şi situaţia actuală dificilă din domeniul sănătăţii creează condiţii din ce în ce mai dificile pentru mediul de afaceri din România şi duc la o pierdere suplimentară a încrederii în sectorul privat, inclusiv din cauza lipsei perspectivelor de îmbunătăţire, consideră reprezentanţii comunităţii de afaceri româno-germane.

„Situaţia sanitară din ţară este dramatică, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil şi continuă să se agraveze. În prezent, îşi pierd viaţa în medie aproape 500 oameni în fiecare zi. Este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice în acest moment în loc să se ajungă la un consens politic. Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemaţi să ofere condiţii-cadru sigure şi stabile, să găsească soluţii concrete pentru ieşirea din actuala criză şi să îşi asume responsabilitatea”, se arată în comunicatul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), transmis joi AGERPRES.

Potrivit investitorilor, având în vedere provocările, dar şi oportunităţile globale şi regionale, România ar putea fi unul dintre învingători, mai ales în contextul finanţărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se asigură stabilitatea necesară, o direcţie clară şi dacă se pun în aplicare soluţii concrete. Reprezentanţii mediului de afaceri german subliniază, însă, că au impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieşirii din impas sunt inexistente.

„În acest context, facem apel la toţi factorii de decizie politică să găsească o cale de ieşire din situaţia actuală cât mai curând posibil. Este vorba de a lucra împreună în mod constructiv pentru formarea unui guvern stabil, capabil să acţioneze, să readucă ţara pe drumul cel bun şi să abordeze provocările imense. Prin implementarea agendei de reforme şi a proiectelor susţinute din fondurile UE, România beneficiază de reale oportunităţi pentru a crea bazele unei dezvoltări pozitive şi durabile a ţării. Această oportunitate nu trebuie să fie pusă în pericol de nimeni şi de nimic”, se precizează în comunicatul citat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button