Politică

10 parlamentari vor pleca imediat din PNL dacă se reface USL

Surse politice citate de Digi24 au anunțat, joi, că încă zece parlamentari vor pleca din grupul parlamentarilor PNL dacă Florin Cîțu va semna o alianță cu PSD. 

Până în acest moment au plecat 17 parlamentari PNL, printre care se află Ludovic Orban și Violeta Alexandru.

Deputatul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, la Parlament, că atât el cât și parlamentarii care l-au urmat prin dezafilierea din grupul PNL nu vor vota o formulă de guvernare PNL-PSD, ci doar reconstrucția coaliției de centru-dreapta cu USR.

Fostul președinte al PNL a afirmat că ”România se află într-o criză politică și guvernamentală de peste două luni, o criză creată în mod artificial de președintele Klaus Iohannis și de Florin Citu, prin distrugerea PNL, suspendarea democrației în partid și preluarea controlului total în forurile statutare, distrugerea coaliției de centru-dreapta construită după 6 decembrie, ignorarea cu bună-știință a tuturor problemelor cetățenilor români”.

”Această criză politică este perpetuată, tot artificial, tot de președintele Iohannis și de Florin Cîțu”, a arătat Orban, precizând că atunci când a fost desemnat premier Nicolae Ciucă, a spus că, la fel ca și desemnarea lui Dacian Cioloș, nu are șanse de a obține o majoritate parlamentară.

”S-au pierdut două săptămâni, Nicolae Ciucă a fost pus într-o postura penibilă, în care în prima fază a zis că merge până la capăt, apoi a bătut în retragere, tot la ordin, când s-a constatat că nu există nicio șansă de refacere a majorității”, a arătat el.

Ludovic Orban a anunțat că ”singură soluție normală, decentă, de guvernare a României este refacerea coaliției de centru dreapta”.

”Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoate sau din altă zona, care încearcă să acrediteze, ca scuză pentru conducerea PNL și pentru dorința celor mai mulți din conducere și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL”, a spus Orban.

El a afirmat că a purtat o discuție cu toți colegii care s-au retras și se vor retrage din grupul PNL, și decizia este foarte clară.

”Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta”, a spus fostul președinte PNL.

”Respingem categoric orice fel de speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD, spunând că nu mai există majoritate”, a mai spus Orban.

Fostul președinte al PNL a arătat că, de la Congresul partidului, nu a fost sunat de niciun lider al PNL.

Back to top button